08.04.2012

Suksessterte




Suksessterte eller "gulkake" passer godt nå i påsken. Den er lett å lage, og er veldig god!








Bunn

4 eggehviter
150 g melis
150 g mandler

Mal mandler i en foodprosessor, tilsett melis og kjør til det er godt blandet. Stivpisk eggehviter.
Vend inn eggehvitene i mandel og melis. Hell røren i en smurt form (24 cm i dia.).
Stek på 160 grader i ca. 30 min.



Krem

4 eggeplommer
1 dl fløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g romtemperert smør

Rør eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker sammen i en kjele.
Varm opp til kokepunktet. Avkjøl.
Pisk smøret til en krem og bland det sammen med resten. Sett det kaldt til det stivner.

Når bunnen er stekt og avkjølt brer du kremmen over.

Pynt gjerne med revet sjokolade




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar